Saç Tepesi Ekimi

Cosmedica

Cosmedica

Kendini piyasadaki en iyi saç ekimi bakımını sağlamaya ve dünyanın dört bir yanındaki insanları saç dökülmesi ve tedavileri hakkında bilgilendirmeye ve eğitmeye adamış uluslararası bir ekibiz.
Bu yazıda

Doğal Görünen Saç Tepesi

Saç ekiminde en önemli nokta sonucun doğal görünmesidir. Doğal görünümlü bir saç çizgisi tasarımı ve saç köklerininin yerleştirildiği açı, istenilen sonuçların elde edilmesinin sağlar. Saç ekiminde doğal görünüm söz konusu olduğunda genellikle en önemli bölge olarak alın çizgisi görülmektedir. Ancak saç tepesi, ya da vertex, doğal bir görünüm elde edilmesinin en zor olduğu bölge olarak kabul edilmektedir.

Vertex, “en üst” anlamına gelen Latince kökenli bir terimdir. Tıpta, kafa derisinin tepesi anlamına gelmektedir. Bu bölge saç ekiminde büyük bir öneme sahiptir. Bu bölgedeki saç köklerinin her birinin açısının kendine has dinamikleri vardır. Saç büyüme yönü de bir folikülden diğerine göre değişebilir. Bu nedenle, tepe bölgesinde doğal görünümlü saç büyümesi elde etmek için her yeni saç kökünün büyük bir özenle ekilmesi gerekmektedir.

Saçın Büyüme Yönü

Saç ekimi sürecinde ilk adım, tüm saç köklerinin bireysel büyüme yönüne dikkatlice incelenir. Saçların çıkış yönü takip edilerek tüm saç kökleri incelenir. Donör bölgesinden alınan sağlıklı saç kökleri saç tepesine ekilir.

Bu tür bölgesel saç ekimlerinde sağladığı kolaylık nedeniyle genellikle FUE tekniği uygulanmaktadır. Doğru uygulanan bir FUE tekniği ile tepe bölgesi çok kısa sürede iyileşebilmektedir. Hasta, günlük hayatına kolay ve hızlı bir şekilde dönebilir.

Ameliyattan sonra

Tepe bölgesine saç ekimi yapıldıktan sonra bölgenin güneş, darbe gibi dış etkenlerden özenle korunması gerekir. Ekilen saçlar sağlıklı bir şekilde 3 ay içerisinde büyümeye başlar. Ekim sürecinden 1 sene sonra  tamamen doğal bir görünüm kazanır.

Sektörde 16 yıla aşkın deneyimiyle İstanbul’un lider kliniği Cosmedica’nın temsilcileri ile ücretsiz online konsültasyonunuz için WhatsApp butonuna tıklayın.

Read more posts like this