Een haartransplantatie met lichaamshaar: kan dat?

Foto van Cosmedica

Cosmedica

Wij zijn een internationaal team dat zich inzet voor de beste haartransplantatiezorg. Ons doel is om mensen wereldwijd te informeren en voor te lichten over haaruitval en haarbehandelingen.
In deze post

Als je last hebt van inhammen of dunner wordend haar, is de beste optie hiervoor een haartransplantatie. Een haartransplantatie wordt meestal uitgevoerd met haar vanaf het achterhoofd en soms de zijkanten van het hoofd. Maar helaas is dit in sommige gevallen niet mogelijk. Gelukkig kunnen de meeste mensen op de ‘normale manier’ geholpen worden, maar ook als dit niet voor jou geldt, hoef je je geen zorgen te maken.

Een lichaamshaar transplantatie kan geweldige resultaten geven, als het uitgevoerd wordt door een ervaren professional bij een betrouwbare kliniek. Maar niet iedereen komt in aanmerking voor een lichaamshaar transplantatie. Als je wilt weten of je in aanmerking komt voor deze procedure, wat de mogelijkheden zijn van een haartransplantatie met lichaamshaar en wat de voor- en nadelen zijn, dan ben je op de juiste pagina. We leggen je in dit artikel haarfijn wat je precies moet weten over een haartransplantatie met lichaamshaar.

Wanneer kom je in aanmerking voor een lichaamshaar transplantatie?

baard haartransplantatie

Zoals eerder gezegd kan bij de meeste mensen een ‘traditionele’ or ‘normale’ haartransplantatie uit worden gevoerd. Hiervan worden de haren van de achterkant en zijkant van het hoofd gehaald en boven op het hoofd geplaatst. In theorie zijn dit namelijk haren die imuum zijn tegen DHT, het bijhormoon van testosteron wat je haren kan laten krimpen.

Helaas is dit niet bij iedereen het geval. Er zijn verschillende soorten haarverlies die ook de zijkanten en achterkant van het haar aanvallen, zoals retrogade alopecia, alopecia areata en de heftigere vorm van alopecia areata: alopecia universalis. 

Ook zijn er mensen die geen andere vorm van haarverlies hebben, maar die zó veel haar verloren hebben, dat er meer haar nodig is om het te repareren. De oplossing kan dat zijn om haar te gebruiken van een ander deel van het lichaam. Zo kan je ervoor zorgen dat je weer een mooie, volle bos haar krijgt, zelfs als je (nagenoeg) kaal bent. Een kliniek die geweldige haartransplantatie resultaten bereikt met deze behandelingen is Cosmedica Clinic in Turkije.

Welke plekken van het lichaam kunnen gebruikt worden voor een transplantatie?

Per persoon is het vaak weer verschillend welke plekken er gebruikt kunnen worden voor een transplantatie. Hetzelfde geldt voor de resultaten te bereiken per persoon. De één heeft bijvoorbeeld een geweldige bos haar op zijn borst, de andere weer een volle baard. Als je dit leest en denkt “oei, ik heb beide niet”, wees dan niet bang dat het niet mogelijk is. Bij de meeste mannen vallen er flink wat grafts weg te halen onder de kin, zelfs als je weinig baardgroei hebt. 

Baardharen zijn namelijk het makkelijkste om te transplanteren naar de hoofdhuid, omdat ze van alle lichaamsharen nog het meeste lijken op hoofdhaar. Ook zijn ze meestal een stuk dikker dan borsthaar, waardoor er een beter resultaat mogelijk is op papier.

Om het resultaat zo goed mogelijk te krijgen en zo min mogelijk littekens achter te laten is een FUE-haartransplantatie aanbevolen. In tegenstelling tot bij de strip bij de FUT, worden de haarzakjes er bij de FUE-techniek per graft uitgehaald. Hierdoor kunnen professionals haren van bijna alle delen van het lichaam verwijderen.

Het doen van een lichaamshaar transplantatie is een vak apart

Een goede haartransplantatiechirug kan geweldig zijn met hoofdhaar, maar hoeft nog geen specialist te zijn op het gebied van transplantaties met lichaamshaar. Omdat lichaamsharen een stuk anders zijn dan hoofdhaar, is het belangrijk dat de betreffende chirurg begrijp hoe dit geïmplanteerd moet worden.

Net zoals met andere haartransplantaties is dus het belangrijkste is dat je dit laat doen door een betrouwbare proffesional. Uiteraard is ook de prijs heel belangrijk. Daarom vertrekken er jaarlijks ook honderdduizenden mensen naar Turkije, omdat sommige klinieken hier een uitstekende prijs en kwaliteit met elkaar weten te combineren. 

Eén van die klinieken die een lage prijs feilloos combineert uitstekende kwaliteit, is Cosmedica Clinic. Je vindt hier al prijzen (inclusief hotel en transfer) vanaf slechts €2300! Dat is nog niet eens de helft van de prijs van de meeste klinieken in Nederland. Zelfs met een vlucht naar Turkije kun je potentieel duizenden euro’s besparen. Zeker als het gaat om een grote ingreep met veel grafts. 

Het beste wat je kunt doen, is in gesprek gaan met een professional over jouw situatie. Mocht je al bijna kaal zijn en heb je genoeg lichaamshaar, dan kan het de moeite waard zijn om je haar (op je hoofd) te herstellen en te gaan voor een lichaamshaar transplantatie. Een expert kan zelf namelijk uitstekend beoordelen of je donorgebied (haar op je achterhoofd en de zijkant van je hoofd) sterk genoeg is, of dat ze gebruik moeten maken van lichaamshaar.

Read more posts like this